Trabzon Üniversitesi Online Eğitim

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Uzaktan Eğitim Süreci

Sevgili öğrenciler,

• 2021-2022 Güz Dönemi yüz yüze ve çevrim içi eğitimin bir arada gerçekleştirileceği Karma (Hibrit) Eğitim Modeli ile yürütülecektir. Eğitim süreci ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
  • 2021- 2022 Eğitim öğretim yılı güz dönemi eğitim öğretim süreçlerine ilişkin Rektörlük tarafından yapılan açıklama metni için tıklayınız.
  • Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda yer alan teorik dersler AKTS kredi değerleri üzerinden hesaplama yapılarak, %15’ten az olmamak şartıyla en fazla %40’ı uzaktan öğretim yolu ile canlı verilecektir.
  • Uzaktan eğitimle verilecek olan dersler her akademik birimin web sayfasında ilan edilecektir.

Uzaktan Eğitim Platformu

• Uzaktan eğitim platformu olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında olduğu gibi E-ders1 ve E-ders2 platformları kullanılacaktır. Akademik birimlere göre uzaktan eğitim platformlarına giriş bağlantısına buradan erişebilirsiniz.
  • Asenkron dersler Moodle (E-ders1 ve E-ders2) platformu üzerinden, Canlı dersler ise Microsoft Teams platformu üzerinden yürütülecektir.

E-ders1 ve E-ders2 için kullanıcı blgileri:
Kullanıcı adı: Öğrenci numarası
Şifre: TC kimlik numarasının ilk beş hanesi
* Önceki dönemlerde değişiklik yapan öğrenciler eski şifreleri ile giriş yapacaktır.
**Yeni kayıt yaptıran öğrenciler 23.09.2021 tarihinden sonra giriş sağlayabilirler.

Microsoft Teams için kullanıcı bilgileri:

Mevcut Öğrenciler
Kullanıcı adı: TRÜ e-posta adresi
Şifre: abc + T.C kimlik numarasının ilk 5 hanesi + @ (örnek şifre: abc12345@)

Yeni Kayıt Yapan Öğrenciler
Kullanıcı adı: TRÜ e-posta adresi
Şifre: Şifreler aşağıdaki şekilde tanımlanmış olabilir. Aşağıda belirtilen şekilde şifre girişi yapınız.

• T.C kimlik numarasının ilk 5 hanesi + @Tru (örnek şifre: 12345@Tru)
  • Eğer girişte T.C kimlik numaranızın ilk 5 hanesi + @Tru şeklinde kabul etmiyorsa kurumsal e-posta adresinize geçici şifre gönderilmiştir. Lütfen kurumsal e-posta adresinizi kontrol ediniz.

**Şifre güncelleme yapan öğrenciler eski şifrelerini kullanmaya devam edebilirler.

Uzaktan Eğitim Platformu ile ilgili yardımcı video, kılavuz veya doküman için Uzaktan Öğretim Ders Platformu web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Menüyü Kapat